Voorjaarstaart met hazen

Voorjaarstaart met hazen

Artikelgegevens

Naam tijdschrift: MjamTaart!+ Voorjaar 2016.

Titel: Voorjaarstaart met hazen

Deze vrolijke voorjaarstaart met hazen bij een groot chocolade ei maakt dat je helemaal zin krijgt in de lente! Een hazenfeest!

Realisatie: Bronwyn van Zundert- Willemse

Contactgegevens: Lobeliastraat 170, 1616XP Hoogkarspel

 

Benodigdheden

Rolfondant

  • 600 g Satin Ice wit en 105 g oranje
  • 130 g Sattina candy floss pink
  • 60 g Renshaw pastel geel
  • 5 g zwart

Voedingsmiddelenkleurstof en dust

  • Americolor forest green, electric green, chocolate brown, bright white
  • Rainbow dust pale terracotta en sunset yellow

Gereedschappen

  • Grote rolstok
  • Satehprikkers en cocktailprikkers
  • Kartelmes
  • Aluminiumfolie
  • Dubbelzijdig plakband en lint
  • Schaar
  • Kwasten en kleine mengbak
  • Balltool klein
  • PME cutting wheel
  • PME flower blossom plunger cutter 10 en 25 mm
  • Stadter plunger cutter blossom+roses 30 en 45 mm
  • Tylosepoeder

Ei

  • Cakedrum vierkant 30×30
  • 180 g groene fondant
  • Taart uit Wilton wondermold Ø 20 cm (Barbie rokvorm)
  • 300 g bruine rolfondant

Grote haas

  • Piepschuim bol 4 cm
  • Hoofd 80 g witte rolfondant
  • Lijf 160 g witte rolfondant
  • Been, arm, oor 6x 20 g witte rolfondant
  • Voet en staart 3x 5 g witte rolfondant
  • Sjaal 10 g gele en 5 g oranje rolfondant

Kleine haas

  • Hoofd 40 g witte rolfondant
  • Lijf 80 g witte rolfondant
  • Been, arm, oor 6x 10 g witte rolfondant
  • Voet 2x 2,5 g witte rolfondant
  • Rok 30 g roze rolfondant

Bloemen en gras

  • 50 g gele rolfondant
  • 100 g oranje rolfondant
  • 100 g roze rolfondant
  • 90 g donkergroene rolfondant
  • 70 gram groene rolfondant

 

Level 2

Tijd 6 uur

Snel en simpel kleine haas 1 uur

 

 

(((KOP)))Algemeen

1 Zet de gevulde taart met het smalle stuk naar boven en snij met het kartelmes de onderkant bij, zodat je een eivorm krijgt. Plak een stukje van het afgesneden deel bovenop de taart zodat het ei een punt krijgt. Smeer de taart af met ganache of botercreme. Kleur de witte rolfondant bruin. Bekleed de taart met de bruine rolfondant.

2 Kleur witte rolfondant groen. Bekleed de cakedrum met groene rolfondant. Maak een prop van een stuk aluminiumfolie en druk hiermee in al het groen voor grastextuur. (((FOTO 1))) Werk de cakedrum af met een lint in een vrolijke kleur. Plaats het ei middenachter op de cakedrum. (((FOTO 2))) Rol groene fondant uit en snij met het cutting wheel gras uit. Plak het gras rondom het ei. (((FOTO 3)))

(((KOP)))Grote haas

1 Verstevig 400 g witte rolfondant met tylosepoeder. Laat bij voorkeur een dag goed verpakt intrekken. 2 (((FOTO 4))) Steek een satehprikker in de piepschuim bol. Rol fondant uit en bekleed de bol ermee. Wrijf de naden weg met je vingers. Laat rechtop drogen. 3 Rol fondant voor het lijf in een ovaal vorm, steek een satehprikker door het hele lijf en laat drogen over een ingepakt bol stuk fondant, zodat de buik hol wordt, zo past de haas straks tegen het ei aan. (((FOTO 5))) (((FOTO 6)))  4 Rol fondant in een worst en maak twee benen. Steek door de benen een satehprikker. Laat drogen. 5 Rol fondant in een worst en maak twee oren. Duw met de kwast in de lengte van het oor een gleuf, dit is de binnenkant van het oor. Steek een cocktailprikker in een oor tot de helft en vouw het oor voorzichtig om. Steek in het andere oor een satehprikker tot bijna bovenaan. (((FOTO 7))) 6 Rol twee ovalen van fondant. Geef met achterkant van het mes sneetjes, zo maak je de tenen. Duw op de plek waar het been komt met je pink een kuil. 7 Pak de benen en bepaal de plaats naast het ei. Maak twee gaatjes met de punt van een schaar in de cakedrum waar de satehprikkers in komen. Prik de voeten aan de prikker met benen, breek zonodig een stuk van de prikker af en zet de benen wat schuin naar elkaar in de cakedrum. Plaats de prikkers stevig in de cakedrum. Zet de voeten iets naar buiten. Maak met je vinger op de kniehoogte aan de achterkant van de benen een deuk. Laat 4 cm van de prikkers boven de benen uitsteken, knip de rest af. 8 Haal de prikker uit het lijf, zet het lijf op de prikkers van de benen. Laat de buik tegen het ei leunen. (((FOTO 8))) Rol een kleine bol fondant voor de staart en zet met een halve cocktailprikker vast onderaan de rug. (((FOTO 9))) (((FOTO 10))) Rol een dikke sliert donkergroen (((FOTO 11))) en plak deze rondom het ei, onderaan het gras. Nu kun je om de voeten van de haas heen. Druk goed aan en maak er met een sliert aluminiumfolie grastextuur op. (((FOTO 12))) 9 Prik het hoofd rechtop door het lijf in de taart. Knip de prikkers van de oren op 3 cm van het oor af. Steek de oren een beetje schuin in het hoofd. Gebruik een schaar of tang op het hout van de prikker, om het laatste stuk goed erin te duwen.10 Rol twee worsten voor de armen en plak ze aan de schouders. Laat de haas het ei omarmen. Rol een strook gele fondant uit en snij een smalle rechte strook van 1 cm breed. Rol een dunne oranje sliert en plak deze op het midden van de strook. Drapeer de strook om de nek en plak vast. (((FOTO 13))) 11 Dust de binnenkant van de oren met terracotta. Vorm een kleine bolle driehoek van roze fondant en plak de neus in het midden van het gezicht. Rol twee kleine ovalen van zwarte fondant en plak ze boven de neus. 12 Neem een druppel witte kleurstof en pak met een cocktailprikker een klein beetje bruine kleurstof. Roer met de prikker tot een beige kleur. Schilder met een fijne kwast de mond. Twee halve bogen die elkaar raken in het midden en daar iets omhoog gaan en de neus onderaan raken. (((FOTO 13a)))

 

(((KOP)))Kleine haas

1 Verstevig 200 g witte rolfondant met tylosepoeder. Laat bij voorkeur een dag intrekken. 2 (((FOTO 14))) Rol fondant voor het lijf in een ovaal vorm. Zet de vorm rechtop op tafel en steek een satehprikker door het hele lijf.3 Rol een bol van fondant en plaats er een prikker door. Laat rechtop drogen. 4 Rol fondant in een worst en maak twee benen. Steek door de benen een satehprikker. Laat drogen. 5 Rol fondant in een worst en maak twee oren. Duw met de kwast in de lengte van het oor een gleuf, dit is de binnenkant van het oor. Vouw van een oor de aanzet iets om, dit oor komt langs het hoofd. Steek in het andere oor een satehprikker tot bijna bovenaan. (((FOTO 15))) 6 Rol twee ovalen van fondant. Geef met achterkant van het mes sneetjes, zo maak je de tenen. Duw op de plek waar het been komt met je pink een kuil. 7 Plaats het lijf tegen de grasrand en het ei. Knip de prikker af op 3 cm van het lijf. 8 Laat 0,5 cm aan de voetkant van de benen over en knip de rest van de prikker af. Laat aan de lijfkant 2 cm prikker zitten. Knip de rest af. Prik de benen wat schuin uit elkaar in de voorkant van het lijf. Plaats de voeten aan de benen en plak ze vast. (((FOTO 16))) 9 Haal de prikker uit het hoofd en zet het hoofd op de prikker van het lijf. (((FOTO 17))) Knip de prikker van het oor op 3 cm van het oor af. Steek het oor een beetje schuin in het hoofd. Gebruik een schaar of tang op het hout van de prikker, om het laatste stuk goed erin te duwen. Modelleer het tweede oor langs het hoofd. 10 Rol een dunne strook roze fondant en snij een strook met schuine zijkanten. (((FOTO 18))) Plooi de rok. (((FOTO 19))) Drapeer de rok om het middel en werk aan de achterkant weg. (((FOTO 20))) Rol een dunne sliert roze fondant en plaats over de bovenkant van de rok als tailleband. (((FOTO 21))) Rol twee worsten voor de armen en plak ze aan de schouders. Laat de armen op de benen rusten zodat ze iets vast kan houden straks. 11 Dust de binnenkant van de oren met terracotta. Vorm een bol driehoekje van een stukje roze fondant en plak de neus in het midden van het gezicht. (((FOTO 22))) Rol twee kleine ovalen van zwarte fondant en plak ze boven de neus. 12 Neem een druppel witte kleurstof en pak met een cocktailprikker een klein beetje bruine kleurstof. Roer met de prikker tot een beige kleur. Schilder met de fijne kwast de mond. Twee halve bogen die elkaar raken in het midden. 13 Steek kleine bloemen uit oranje en roze fondant, geef ze een geel hart. Plak de bloemen rond de oren en op een arm.

 

(((KOP)))Narcissen

Rol gele fondant iets dikker uit. Steek met de grotere bloemuitstekers twee grote en drie kleinere bloemen uit. Knijp een punt aan de uiteinden. Maak met een balltool of je pink de bloembaadjes iets hol. Rol een kleine bal en plak in het midden van de bloem. Maak er een kom van door er met de balltool in te duwen. Dust de bloem geel.

Rol van groene fondant dunne slierten en maak bloemstengels op het ei. Plak vier bloemen erop. Maak een aantal bladen en plak die ertussen. Plak een kleine bloem in de armen van de kleine haas, maak ook een steel met blad van groen fondant eraan.

 

(((KOP)))Bloemen

Rol roze en oranje fondant iets dikker uit. Steek met alle vier de bloemuitstekers bloemen uit. Plaats ze willekeurig op het gras en bij het ei. Maak met de balltool en kleine kuil in het midden van iedere bloem en maak er van een kleine bal gele fondant harten in. Een groot hart geeft een speels effect.

 

Tips

  • Je kunt het ei ook versieren met bloemen of stippen en de narcissen weglaten.
  • Als je alleen de kleine haas op een taart maakt, geef haar dan wel een staart en maak de rok langer, zodat de rok helemaal rondom komt.
  • Maak de hazen een bruin en het ei wit. Je kunt ze nu een kwast en verf geven en het ei laten beschilderen.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Op deze website en afbeeldingen valt copyright! Niet kopiëren aub!